Бренд — Disney

Disney — це найбільша компанія в розважальній індустрії, яка відноситься до ТОП 10 найдорожчих брендів у світі.Компанія володіє 11 парками розваг, аквапарками, магазинами, медіа мережами, включаючи відому американську компанію Ей-Бі-Сі.

Історія бренду 

Уолт Дісней народився 5 грудня 1901 року в Чикаго в родині бідного ірландського іммігранта.Він був молодшим із чотирьох дітей, але це не позбавило його від необхідності з дитинства заробляти собі на шматок хліба. У вільний час маленький Уолт малював комікси, які потім продавав.

Уолтер і Рой Дісней

Компанія Уолт Дісней — організована двома братами, Уолтером і Роєм Діснеями 16 жовтня 1923 року. Спочатку це була невелика студія зі створення анімації.Перший мультфільм братів Дісней відрізнявся від усіх інших анімованих картин того часу незвичайною ідеєю – мова в ній ішла про реальну людину, яка потрапила в світ мультиплікації.

Уолтер Дісней з родиною

Популярність фільму перевершила всі очікування. Брати одержали гарний гонорар і змінили назву своєї компанії на Walt Disney Company.

У кінематографі починалася ера звукового кіно. Першим анімованим персонажем, що заговорив з екрана, став Міккі Маус.Протягом 20 років свого улюбленого героя Уолт Дісней озвучував особисто. 

На початку 50-х років разом з успіхом мультфільмів Disney зросла й кількість людей, яким хотілося побачити процес створення мультфільмів власними очима.Так народилася ідея створення парку розваг, в якому б ожили всі персонажі мультфільмів.

Фотографія з відкриття діснейленду

Таким чином в 1954 році Уолт Дісней, задавшись новою метою, купує 65 га апельсинового гаю в Новому Орлеані.Заклавши все своє майно, а також залучивши інвесторів, підприємець створює парк розваг — Діснейленд.17 млн доларів, вкладені в парк, окупилися буквально за декілька років!

Всесвітній центр відпочинку Уолта Діснея

Історія бренду Дісней зазнала дві потужні кризи, одину після смерті творця, а другу — з 2000 по 2005 рік.У ті роки знімалися провальні фільми, що не приносили доходу. Тоді було вирішено замінити тогочасного керівника на Боба Айгера, який зробив Disney Company найбільшим у світі медіа конгломератом.

Керівник компанії Дісней Боб Айгер і режисер Джордж Лукас

Сьогодні Walt Disney Company продовжує стрімко розбудовуватися. За майже 100 років існування компанія збільшилася в сотні разів і продовжує зростати, поглинаючи перспективні проекти. 

Обрати товари Disney

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Вернуться в Блог