Бренд тижня — Clarks

Clarks — ​це всесвітньо відомий бренд взуття та аксесуарів для всієї родини. Всі товари Clarks відрізняються особливим комфортом та зносостійкістю.

Все почалося в 1825 році у Великобританії, коли Сайрус Кларк започаткував компанію з виробництва килимів з овечої шкіри. У 1828 році до бізнесу Сайруса приєднався його молодший брат Джеймс, який помітив, що при виготовленні килимів накопичується багато обрізків.

Тоді в його голову прийшла ідея шити з цих залишків капці. Незабаром народилася перша пара взуття Clarks, що отримала назву Brown Petersburgh.

У Великобританії капці братів Кларк мали величезний успіх. До 1842 року їх продажі досягали в середньому до 1000 пар на місяць. 

Оскільки продукція повністю виготовлялася вручну, то брати найняли місцевих жителів, які брали матеріали з заводу додому і там шили взуття.

Сайрус і Джеймс були працьовитими і винахідливими, але погано стежили за фінансами і опинилися в боргах.

​Звернувшись за матеріальною підтримкою до своєї громади, вони змогли отримати кредит. З тих пір було продано більше 10 мільйонів пар взуття.

У 1883 році компанія випустила взуття з інноваційною технологією Hygienic range, яке повністю повторювало форму лівої і правої стопи. До цього часу все взуття було «прямим», і надягати один і той же черевик можна було на будь-яку ногу. 

У 1903 році бренд збільшив використання механізованого виробництва, що дозволило випускати взуття швидше, більше і на незмінно високому рівні. Також була відкрита ціла мережа магазинів під назвою Peter Lord, яка працювала аж до 1990 років.

У наступні десятиліття зростання впливу всередині країни і за кордоном, впровадження нових матеріалів, таких як поліуретан, а також фірмових технологій, як, наприклад, Active Air, допомогли Clarks стати однією з найвідоміших взуттєвих марок у світі.

У 1950 році відбувся дебют культових черевиків Clarks Desert Boot, які вже протягом 70 років не втрачають своєї актуальності. Взуття було розроблено Натаном Кларком, правнуком засновника компанії Джеймса.

Сьогодні компанія часто співпрацює з художниками, музикантами та іншими брендами для випуску спеціальних версій своїх моделей. Clarks продає близько 50 мільйонів пар взуття на рік. Незважаючи на подібні масштаби, на даний момент велика частина компанії все ще належить родині Кларк.

ОБРАТИ ВЗУТТЯ CLARKS

  • Outlet_Italy 11 червня 2021, 17:42

    Прекрасная статья! Спасибо

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Вернуться в Блог